Om Fjordlandet Open

Fjordlandet Open er en fiskekonkurrence for lystfiskere, der gerne vil fange havørred. Oprindeligt gik fiskekonkurrencen under navnet “Isefjorden Havørred Open.” Den første fiskekonkurrence blev afholdt i marts 2015 med Hotel Orø Kro som initiativtager.  I begyndelsen blev fiskekonkurrence derfor afhold to gange om året, i marts og oktober, med Orø som knudepunkt.

Fra marts 2016 skiftede arrangementet navn til “Orø Fjordlandet Open”. Præmiesummen voksede og området udvidedes til at omfatte både Isefjorden og Roskilde Fjord. Samtidig gik Fishing Zealand ind som medarrangør. Denne konkurrence blev gentaget i oktober 2016. Efterfølgende fik Orø Kro i betalingsstandsning, og konkurrencen blev aflyst i marts 2017.

Dette blev ikke det sidste vi så af fiskekonkurrencen. I månederne efter aflysningen blev et nyt stærk samarbejde dannet mellem VisitHolbæk, Holbæk Kommune, Værftscaféen, Fishing Zealand, Pro-Outdoor og flere certificerede fishing guides. Sammen arrangerede de konkurrencen Fjordlandet Open i oktober 2017 med base i Holbæk, i Værftscaféen på havnen.

Både under konkurrencen i oktober 2017 og i marts 2018 måtte deltagerne kæmpe med hårde vejrforhold. I oktober måtte hard-core lystfiskere ud i fjorden mens stormen Ingolf truede, og i marts måtte deltagerne ud i en frozen fjord. Men trods de dårlige vejrforhold fangede deltagerne stadig havørred.

For at undgå lignende udfordringer med vejret, har arrangørerne nu valgt at afholdes i slutningen af marts og begyndelsen af oktober.